Wie ik ben

Mijn naam is Roelien Booij- Oppelaar. In 1982 ben ik geboren in Zeeland, opgegroeid in Gelderland, gestudeerd in Overijssel en nu woonachtig in Drenthe. Met Peter Booij ben ik getrouwd. Hij is de ontwerper van deze website. Op weg naar het noorden heb ik al heel wat mooie en bruikbare levenservaring opgedaan.

profiel_335

Een aantal jaren ben ik werkzaam in het basisonderwijs, als groepsleerkracht maar ook als individueel begeleider voor kinderen met een leer- en/of gedragprobleem. En juist die individuele begeleiding vind ik erg boeiend en uitdagend werk. Na de PABO heb ik een voltijd studie Remedial Teaching gevolgd. Een verdieping van het zorgaspect binnen het onderwijs. Het gaf me de bevestiging dat deze kant van het vak me veel voldoening en uitdaging biedt. Het helpen en begeleiden van kinderen, tieners en volwassenen vind ik dankbaar werk.

Door vrijwilligerswerk ben ik erachter gekomen dat ik me verder wil ontplooien in het begeleiden van mensen in hun thuissituatie. En dat op allerlei gebieden. De aspecten van begeleiding die ik benoem op deze website hebben raakvlakken met elkaar, maar toch bieden ze ook afwisseling en vragen ze allen om een individuele aanpak.